Szeptember 18., péntek

A Nap kel: 6 óra 23 perckor, nyugszik: 18 óra 52 perckor.
A Hold kel: 11 óra 16 perckor, nyugszik: 21 óra 25 perckor.

NÉVNAPOK: Diána, József, Metód, Richárd, Rikarda, Titusz
Katolikus naptár: Copertinói Szent József emléknapja, Diána névnapja
Református naptár: Diána
Evangélikus naptár: Diána
Zsidó naptár: tisri hónap 5. napja

45 éve hunyt el Jimi Hendrix, amerikai gitáros, énekes. Teljes nevén: James Marshall "Jimi" Hendrix 27 éves korában, álmában érte a végzetes fulladásos roham a Samarkand Hotelben, Londonban. Az apartmanban talált szomorú vers, amit Hendrix írt, sokak szerint öngyilkosságának bizonyítéka. Egy másik, spekulatívabb nézet szerint Hendrixet meggyilkolták: altatót adtak be neki, majd Michael Jeffery manager által felbérelt gyilkosok megfojtották egy sállal. A legelfogadottabb elmélet szerint azonban Hendrix egyszerűen rosszul ítélte meg az altatók hatóerejét, és alvás közben megfulladt.

9 éve kezdődött tüntetés a Kossuth téren, amely este a Magyar Televízió ostromává alakult át. A tüntetők Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondását követelték, a május 26-i zárt frakcióülésen elhangzott és kiszivárogtatott beszédének tartalma miatt. A tüntetés átterjedt a Szabadság térre, ahol megostromolták a Magyar Televízió székházát.

Időjárás
Az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, de a Dunántúl nyugati részén kezdetben több-kevesebb fátyolfelhő szűrheti a napsütést, késő délutántól, estétől pedig arrafelé megvastagszik a felhőzet, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Napközben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd az esti óráktól a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik a szél. Zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 25 és 30, keletebbre 30 és 35 fok között alakul. Késő estére általában 21 és 26 fok közé hűl le a levegő, de északnyugaton, nyugaton néhány fokkal hűvösebb lesz.
http://joreggelt.blogstar.hu/./pages/joreggelt/contents/blog/20979/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?